Flowpackers

Flowpackers

Flowpacken wordt in zowel de food, farmacie, non-food als petfood sector toegepast: plasticfolie wordt rondom het product gevouwen en langs de horizontale (lange) zijde dicht geseald. Producten worden op deze manier naar wens verpakt en zijn langer houdbaar. De flowpackers van Selo/Omori worden volgens ISO9001 en JIS kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en onderscheiden zich door een hoge mate van flexibiliteit. De machines voldoen aan alle internationale eisen binnen de medische- en levensmiddelenindustrie en kunnen met gepast onderhoud vele jaren uitstekende prestaties leveren.

FLOWPACKERS van Selo

Wij leveren verschillende soorten horizontale flowpackers: zeer compacte systemen (PA-serie), high-speed systemen (EP-Serie en S-Serie) en klappacksystemen (3S).

 

  • Wanneer u kleine levensmiddelen, éénstuks- of portieverpakkingen geproduceerd wilt hebben, raden wij u een compacte horizontale flowpacker van de PA-serie aan. Dankzij de compacte vorm neemt deze flowpacker weinig ruimte in beslag. De high-speed met servo aangedreven motoren horizontale flowpacker is speciaal ontwikkeld om op hoge snelheid levens- of geneesmiddelen met of zonder tray te verpakken. De machine is leverbaar in een gelakte of RVS uitvoering. Afhankelijk van de toepassing wordt de folie van boven of van onder aangevoerd.
  • Daarnaast levert Selo ook high-speedsystemen (EP-serie en de S-Serie). Highspeed flowpacksystemen zijn ontworpen om met grote snelheid levens- of geneesmiddelen met of zonder tray te verpakken. Omdat dit soort horizontale flowpackers een on-demand functie bezitten, heeft u geen last van lege verpakkingen. Ook deze flowpackers zijn leverbaar in een gelakte of RVS-uitvoering en ook hierbij kan de folie van de bovenkant of via de onderkant worden aangevoerd.
  • Ook klappacksystemen (3S) behoren tot de mogelijkheden. Deze flowpackers zijn ideaal voor het verpakken van verse vleeswaren en kaas. De verpakkingen zijn hersluitbaar, omdat wij de standaard verpakking verder hebben ontwikkeld tot de Selo-pack, die zich laat hersluiten en nóg gebruiksvriendelijker is.