Flowpackers

Flowpackers

Flowpacken is een verpakkingsmethode waarbij producten met folie worden ingepakt. Deze methode wordt in zowel de food, farmacie, non-food als petfood sector toegepast: plasticfolie wordt rondom het product gevouwen en langs de horizontale (lange) zijde dicht geseald. Producten worden op deze manier naar wens verpakt en zijn langer houdbaar. De flowpackers worden volgens ISO9001 en JIS kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en onderscheiden zich door een hoge mate van flexibiliteit. De machines voldoen aan alle internationale eisen binnen de medische- en levensmiddelenindustrie en kunnen met gepast onderhoud vele jaren uitstekende prestaties leveren.

Essentieel onderdeel van uw productieproces

Een flowpack machine is een belangrijk onderdeel van de verpakkingslijn, en daarmee van uw productieproces. Deze machine, aan het einde van de productielijn, is speciaal ontworpen om producten op efficiënte wijze in te pakken in folie. Dit proces gaat heel snel en consistent, wat de productiviteit verhoogt. De meeste flowpackers hebben flexibele instellingen, waardoor het verpakkingsproces makkelijk is aan te passen aan producten van verschillende vormen en afmetingen, zoals ​​pouchverpakkingen van soep, potjes babyvoeding, flessen mayonaise etc.

Horizontale flowpackers

Bij Selo leveren we verschillende soorten voedselprocesinstallaties die aangesloten kunnen worden op de horizontale flowpack machines. Deze zijn geschikt voor het verpakken van heel veel verschillende producten. Van non-food tot levensmiddelen. Er zijn verschillende flowpackers, waaronder: zeer compacte systemen (PA-serie), high-speed systemen (EP-Serie en S-Serie) en klappacksystemen (3S).

  • PA-serie flowpackers: Wanneer u kleine levensmiddelen, éénstuks- of portieverpakkingen geproduceerd wilt hebben, raden wij u een compacte horizontale flowpacker van de PA-serie aan. Dankzij de compacte vorm neemt deze flowpacker weinig ruimte in beslag. De high-speed met servo aangedreven motoren horizontale flowpacker is speciaal ontwikkeld om op hoge snelheid levens- of geneesmiddelen met of zonder tray te verpakken. De machine is leverbaar in een gelakte of RVS uitvoering. Afhankelijk van de toepassing wordt de folie van boven of van onder aangevoerd.
  • EP-Serie en S-Serie high-speed flowpacker: High-speed flowpacksystemen zijn ontworpen om met grote snelheid levens- of geneesmiddelen met of zonder tray te verpakken. Omdat dit soort horizontale flowpackers een on-demand functie bezitten, heeft u geen last van lege verpakkingen. Ook deze flowpackers zijn leverbaar in een gelakte of RVS-uitvoering en ook hierbij kan de folie van de bovenkant of via de onderkant worden aangevoerd.
  • Klappacksystemen (3S): Deze flowpackers zijn ideaal voor het verpakken van verse vleeswaren en kaas. De verpakkingen zijn hersluitbaar, omdat wij de standaard verpakking verder hebben ontwikkeld tot de Selo-pack, die zich laat hersluiten en nóg gebruiksvriendelijker is.

Voordelen van flowpacken

Het verpakken met behulp van flowpacken biedt diverse voordelen ten opzichte van andere vormen van verpakken. Ten eerste is deze verpakkingsmethode geschikt voor heel veel verschillende producten met diverse afmetingen. Dit komt doordat de afstelling op basis van het product en productverpakkingseisen eenvoudig aan te passen zijn. Bovendien is het een zeer kosteneffectieve methode, doordat het proces geautomatiseerd wordt. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, het gebruik van flowpack technologie is ook een milieuvriendelijke optie. Het stimuleert namelijk afvalminimalisatie en zorgt dat er minder plastic wordt gebruikt ten opzichte van andere verpakkingsmogelijkheden. Er kan tevens gewerkt worden met recyclebare materialen. Als laatste wordt met de flowpack verpakkingsmethode uw product optimaal beschermt tegen externe invloeden die schadelijk kunnen zijn. Deze machine is dus de ideale oplossing voor producenten die zich richten op efficiëntie en duurzaamheid in hun productieproces.

 

Verpakt en klaar voor de eindbestemming

Bij Selo zijn we gespecialiseerd in diverse productielijnen, zoals de productielijnen voor het produceren van soep, pet food en sauzen. Met een flowpack machine maakt u de productielijn sluitend en is uw product klaar om naar zijn eindbestemming vervoerd te worden. Wij leveren dus niet alleen de productielijnen, we kunnen u ook ondersteunen met advies over de aansluiting van de proceslijn op de verpakkingsinstallatie. Wilt u meer informatie over één van onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.