Nieuws > Rabo Investments neemt Selo Food Group over
Selo - Rabo samenwerking

Selo Food Group is een leverancier van wereldklasse van kant-en-klare verwerkingsapparatuur voor de Food- en Petfood-industrie met een sterke focus op innovatie en maatwerk. Het bedrijf is actief in verschillende zeer aantrekkelijke groeimarkten en is een hechte partner van enkele van de grootste voedselproducenten ter wereld.

Selo Food Group, met het hoofdkantoor in Hengelo, Nederland, is wereldwijd actief en heeft verkoopkantoren in drie andere Europese landen. Het bedrijf is in de verwerkende industrie marktleider op het gebied van hoogviskeuze voedingsproducten en natvoer voor huisdieren. Selo Food Group is gedreven om snel te handelen en langdurige relaties met haar klanten op te bouwen. Tot de klanten van het bedrijf behoren alle toonaangevende bedrijven in de nichemarkten Petfood, Liquid Food en Meat (Substitutes). Het management van Selo Food Group ziet veel potentie om zelfstandig te groeien op basis van bestaande relaties en nieuwe producten in de pijplijn.

Met de overname zet Rabo Investments in op een nieuwe kans op de Nederlandse markt voor voedselverwerkingsapparatuur. Rabo Investments heeft meerdere succesvolle investeringen in deze ruimte gehad. Met een focus als Food & Agri ecosysteem investeerder, wil Rabo Investments Selo Food Group ondersteunen in haar volgende groeifase. Profiteren van het wereldwijde netwerk van Rabobank in Food & Agribusiness is Rabo Investments de ideale partner voor Selo Food Group om nieuwe kansen te presenteren aan het bedrijf.

De verkoop van Selo Food Group werd begeleid door Squarefield, een Corporate Finance-adviseur met kantoren in Amsterdam en Frankfurt.

Willibrord Woertman (Selo Food Group – CEO): “We zijn verheugd dat we deze unieke kans hebben gekregen om de Selo Food Group zelfstandig verder te ontwikkelen met Rabo Investments als deskundige en sterke financiële partner aan onze zijde. We kijken uit naar de samenwerking met Rabo Investments en het verder versterken van onze positie bij onze bestaande, maar zeker ook nieuwe klanten in de Food en Petfood industrie. Ook wil ik Squarefield bedanken voor hun professionele ondersteuning van Selo Food Group in dit complexe proces.”

Roelant Mantel (Rabo Investments – Investment Director): “Selo Food Group is een fantastisch bedrijf met een uitstekende marktpositie in de food & wet pet food processing. We zijn onder de indruk van de groei die Selo Food Group de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en die we als actieve sparringpartner willen versnellen met behulp van ons wereldwijde Food & Agri-netwerk, kennis en ervaring op het gebied van voedselverwerking. We kijken erg uit naar de samenwerking met Willibrord en zijn team.”

OVER SELO FOOD GROUP

Selo Food Group (www.selo.com) is een wereldwijde leverancier van voedselverwerkende apparatuur gespecialiseerd in natvoer. Het bedrijf levert turnkey-oplossingen aan vooraanstaande klanten die actief zijn in Liquid Food voor de productie van sauzen, dressings en soepen, Petfood en Meat (agenten) markten. Selo Food Group heeft c. 100 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo, Nederland.

OVER RABO INVESTMENTS

Rabo Investments (www.raboinvestments.com) is de investeringsfranchise van de Rabobank. Het heeft meer dan € 1,8 miljard geïnvesteerd in de sectoren Food & Agri, Sustainability en Healthcare. Deze investeringen variëren van groeikapitaal voor innovatieve start-ups & scale-ups tot investeringen in gevestigde bedrijven en fondsen. Recente andere investeringen van Rabo Investments in Nederland zijn Havatec (augustus 2021) en Koppert Cress (januari 2022).