Segmenten > Dierenvoeding
Ocelet Cheetah Cheetah XL Serval Serval L Serval XL Amur Amur XL
Range Chunk Capacity (kg/hr)250400-600600-7501000-15001500-20002000-25003000-35004000-5000
Type of steam tunnel beltTeflonSS316 / TeflonSS316 / TeflonSS316 / TeflonSS316SS316SS316SS316
Metal detectionOOOOOOOO
Coloring optionN/AOOOOOOO
Nr. of extruders / chunk shapes (optionally)1111 (2)1 (2)1 (2)2 (3)2 (3)
Cutter - Single shaftSSSSSSSS
Cutter - Double shaftN/AN/AN/AOOOOO

O=Optional, S=Standard

Selo Petfoodlijn

Stoomtunnel processing; een betrouwbare en efficiënte technologie met een grote flexibiliteit in vorm en kleur!  Voor hoge kwaliteit dierenvoeding met behoud van smaak en kleur. Selo petfoodlijnen beschikten over een hoge productiecapaciteit, maar zijn tevens geschikt voor kleinere producties. Verder beschikt deze over een hygiënisch design, waardoor de lijn eenvoudig te reinigen is. Selo petfoodlijnen kunnen worden aangesloten op elke willekeurige verpakkingsmachine. Ook hier kan Selo u bij adviseren.

Ocelot Series

​Klein van stuk, snel en no nonsens. de Ocelot serie is de kleinste van de Selo series. De Ocelot is een zeer compacte alles-in-één lijn die alle benodigde functies bevat. Uitgerust met een spreader-systeem en een teflon band zorgt de Selo Ocelot-serie voor een no-nonsense, soepel, consistent en efficiënt productieproces met een capaciteit tot 250 kg vleesbrokken per uur.

amur series

Cheetah Series

Dynamisch en majestueus, de Selo Cheetah serie heeft een hoge flexibiliteit in opties en is ontworpen voor een productiecapaciteit tussen de 400-750 kg per uur. De lijn is gebaseerd op een 400mm breedte bandsysteem. Zowel een Teflon band als een RVS band zijn binnen de Cheetah series mogelijk, evenals de keuze tussen een spreader of een extruder. Een kleurinjectie is optioneel voor dit multi-talent met een productiecapaciteit tot 750 kg per uur. 

Serval Series

Genoemd naar een elegant, krachtig en sterke dier. De Selo Serval series voldoet aan al uw behoeften. De serie is ontworpen voor een middel tot hoge capaciteit en kan uitgerust worden met de volledige opties, waaronder meerdere extruders of spreaders. Hiermee kunt u tot 4 verschillende kleuren en meerdere vormen tegelijk produceren. Een lang meegaande en duurzame RVS band is de standaard, terwijl op bepaalde stoomtunnels Teflon banden optioneel mogelijk zijn. De Serval series heeft een productiecapaciteit tot 2500 kg vleesbrokken per uur. 

Amur Series

De krachtigste en grootste productielijn van de Selo series is de Amur. Dit beest is niet te temmen in kleinere ruimtes en houdt graag van een grote leefruimte. De Selo Amur series is ontworpen en gebouwd voor zwaar werk en een hoge productiecapaciteit van wet pet food met behoud van alle flexibiliteit en mogelijkheden om kleine batches te produceren. Net als de Serval series zijn alle opties mogelijk op deze magnifieke productielijnen. Een productiecapaciteit tot 5.000 kg vleesbrokken per uur zijn geen probleem voor de Amur series.

STOOMTUNNEL

De stoom tunnel installatie verwerkt petfood emulsies tot brokken. In de stoom tunnel wordt de emulsie gekookt met condenserende stoom. De snelheid van de band en de stoomtoevoer zijn ingesteld om te koken totdat het gewenste kook resultaat is bereikt. Kooktijden zijn product afhankelijk.

stoomtunnel selo

Van complete lijn tot specifieke oplossing.

Consistente kwaliteit begint bij receptuur, ingrediënten en de juiste proceslijn configuratie. Wij zorgen dat de proceslijn en productieomgeving perfect op elkaar aansluiten. Meer dan dat: wij kunnen u adviseren over het complete productieproces. Van de aanvoer en opslag van ingrediënten, emulsiebereiding, optimaal kookproces en terugkoelen tot snijden, uitvoer naar de verpakkingslijn en sterilisatie. Alles voor consistente kwaliteit en optimaal rendement.

De pet food productlijn

*Navigeren d.m.v. pijltjestoetsen en/of muis

Alfons Sanchez

Area Sales Manager

Jeroen Boensma

Area Sales Manager


+31 (0) 541 582 000
salespetfood@selo.eu