Segmenten > Vleesverwerking

Selo is de bruggenbouwer

Op basis van het uniek brede aanbod van Selo en van onze machineleveranciers kunnen wij op al uw wensen en eisen inspelen. U kunt kiezen uit een ruim aanbod, waaronder brekers, wolven, mengers, vacuümvullers, rook- en kookinstallaties, complete geautomatiseerde productielijnen en meer. Daarbij bieden wij u alle ondersteuning. Of het nu gaat om procestechnologisch advies, pré-engineering, installatie, in bedrijfstelling of specifieke machine trainingen, met Selo heeft u slechts één gesprekspartner voor alle disciplines.

Selo is naast eigen machinebouw, exclusief vertegenwoordiger van vooraanstaande merken zoals:
– Karl Schnell
– Vetec Anlagenbau
– CV-Tek

De productlijn

*Navigeren d.m.v. pijltjestoetsen en/of muis

Brekers

De brekers zijn er voor het breken en het verkleinen van bevroren vlees en kaasblokken. De machines zijn zo geconstrueerd dat de blokken verkleind worden zonder de structuur aan te tasten. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd. Ook kan de machine geïntegreerd worden in een continue productielijn. Er kan afhankelijk van het product en de grote van de machine, een productiecapaciteit tot wel 30 ton/uur worden gehaald.

Vleeswolf

Bijzonder geschikt voor het verkleinen van vers en diepgevroren vleesproducten. Door de ruime keuze in snijsets en gatenplaten kunt u de fijnheid van uw product bepalen zonder beschadigingen van de vlees en vet structuur. De vleeswolven zijn uit te voeren in diverse varianten.

Vleesmengers

Selo levert vleesmengers van Karl Schnell geschikt voor vlees en andere producten in de voedingsmiddelenindustrie. Deze mengers mengen producten snel en intensief zonder het product daarbij te beschadigen. Indien gewenst kunnen de mengers uitgevoerd worden met kook-, vacuüm-, en/of koelfunctie. De vleesmengers zijn variabel instelbaar, wat betekent dat producten gemengd kunnen worden tot een homogeen product, maar indien gewenst ook met behoud van grove stukjes. Door verschillende Karl Schnell vleesmengers aan te bieden, variërend van 30 tot 6.000 liter levert Selo altijd een passende oplossing.

Doorloopkutter FD

De Doorloopkutter is bijzonder geschikt voor het emulgeren van voor-verkleind en gemengd vlees. Door de miljoenen snijbewegingen per minuut kan er een perfecte emulsie worden geproduceerd in zeer geringe productietijd.

Doorloopkutter FL

De Doorloopkutter is bijzonder geschikt voor het emulgeren van voor-verkleind en gemengd vlees. Door de miljoenen snijbewegingen per minuut kan er een perfecte emulsie worden geproduceerd in zeer geringe productietijd.

Vacuümvuller

De vacuüm vullers van Karl Schnell combineren procestechnologie met technologische competentie.
Ze onderscheiden zich door een zeer hoge doseernauwkeurigheid, optimale evacuatie van lucht in het pompset, hygiëne en maximale vulprestaties. De vacuümvuller is in een brede range aan vul en doseer processen toe te passen.

Vacuüm masseerder

De vacuüm masseerder is zeer geschikt voor het masseren en mengen van spierdelen zoals ham. De tedere en tegelijkertijd intensieve massage en het speciale ontwerp van de trog en peddel-assen voorkomt ongewenst kneuzen van de spierstukken. Door de zeer intense massage van de spierdelen, kan het masseren in minder tijd worden uitgevoerd. Om een betere houdbaarheid te verkrijgen, kan door de vacuümfunctie lucht uit het mengsel worden onttrokken, met een zeer compact mengsel als resultaat.

Procesautomaten

Met de procesautomaten is het mogelijk om het product in 1 doorgang te mengen, verkleinen en emulgeren. Door minimale handeling en de geautomatiseerde procesafloop wordt er constant het gewenste eindresultaat behaald. De laatste hygiënische standaarden zijn in het ontwerp voorzien. Optioneel is het mogelijk om indirect of direct te verhitten of koelen. Om een betere houdbaarheid te verkrijgen, kan door de vacuümfunctie lucht uit het mengsel worden onttrokken, met een zeer compact mengsel als resultaat.

Proces machines

ROOK-, KOOK- EN KLIMAATINSTALLATIES

VETEC heeft haar systemen onderverdeeld in vier categorieën:

  • Aeromat Family
  • Climamat Family
  • Smoke generatoren
  • Control systems & accessoires

 

CVTEK MAP-Vac

De Selo / CV-tek is ontwikkeld voor het vacumeren, begassen en sealen van o.a. bulkverpakkingen, collectieve en enkelvoudige verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer, waardoor men een langere houdbaarheid van het product krijgt.
Het Selo / CV-tek principe is gebaseerd op drukverschillen binnen en buiten de verpakking d.m.v. vacuüm en begassing. Door het unieke lassysteem wordt er een perfecte 100% gesloten seal verkregen.

Map Vac CV-TEK

Climamat kamers

Climamat kamers zijn klimaat geregelde kamers die op klantwens uit te voeren zijn. De kamers zijn speciaal ontwikkeld voor het gecontroleerd conditioneren, rijpen en narijpen van veel verschillende soorten producten, zoals verduurzaamde worstsoorten. Door constante lucht flow in de kamers wordt er een constante product kwaliteit gegarandeerd. Door de installatie-output aan te passen aan de toestand van het product met behulp van automatische circulatie lucht en automatische frisse-luchttoevoer kan er tot wel 40% op de energie kosten worden bespaard.

Rookgenerator

De Vemag rookgeneratoren zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. De rookgeneratoren kunnen worden geleverd voor het werken met houtsnippers of met frictierook door middel van houten balken.
De rookgeneratoren zijn te gebruiken in combinatie met een rook/kookkamer of klimaatkamer. Door de hoge rookintensiteit wordt het rookproces aanzienlijk verkort. Door het rookvolume en de flow te monitoren ontstaat er constante flow en dus een constante productkwaliteit.

Vemag tempereersysteem

Het Vemag tempereersysteem is een bijzonder behoedzaam, kwaliteitsbewust ontdooisysteem voor diepgevroren producten. Het ontdooien gebeurt door middel van lucht en stoom, hierdoor ontstaat er een minimale microbiologische kruisbesmetting. Het te ontdooien product kan open of verpakt zijn. Optioneel kan het tempereersysteem ook als koelruimte worden gebruikt. Door de gelijkmatige luchtverdeling in de kamer worden de producten gelijkmatig en voorzichtig getemperd. De ontdooi-installaties zijn ook in een mobiele variant verkrijgbaar als er inpandig te weinig ruimte is.

Pletters

Selo levert machines geschikt voor het automatisch pletten van vlees. Onregelmatige stukken vlees, zoals vers varkens-, rund-, kalfs- en pluimveevlees worden geplet met behulp van drukrollen en geprofileerde banden. Door de druk van de pletter behoudt het vlees de gewenste vorm, ook na het braden. Belangrijk is dat de pletmachine dusdanig ontwikkeld is dat het vlees tijdens het pletten geen vocht verliest

Pottenvuller

De Selo pottenvuller is ontworpen om een gewenste hoeveelheid worsten in potten en blikken te vullen. Het systeem haalt de potten / blikken uit een centraal systeem, dat ze vervolgens positioneert om te worden gevuld met de worstjes.

Industrial Microwave Systems

Selo supplies industrial microwaves for thawing and tempering meat products. These microwave systems heat the product by means of microwaves. Depending on the set power, the microwave causes a specific vibration speed of the molecules that will determine the eventual temperature

Grinders

Selo supplies a wide range of Scansteel Foodtech mixers.

Mixers

Selo supplies a full range of Scansteel mixers for the global food processing industry. Our range goes from single shaft and twin shaft Mixers to twin shaft mixers either with vacuum or with grinder unit with a wide range of optional extras such as, but not limited to: Heating and/or cooling functionality.

Tumblers

Selo supplies a broad range of GAROS tumblers with capacities ranging from 700 to 10.000 litres. The crucial and completely deciding factor in achieving the desired result when tumbling is that the products get kinetic energy/mechanical working.

Injectors

The GAROS brine injectors and tenderisers are developed to meet the extensive requirements of the modern meat, poultry and fish industry, and this range has been refined and developed to meet new requirements for uniformity, injection percentages and hygiene within the modern meat industry.

Brine mixers and storage tanks

Over time, the brine and marinade recipes have been modified to include more ingredients/dry substances. This has radically sharpened preparation requirements as regards handling, mixing and dissolving the ingredients.

Mixing and coating

Selo supplies a range of Wilevco Mixing and Coating machines. We offer equipment used in three distinct areas:

  • Spray application of coatings
  • Mixing of liquid Batters
  • Chilling of liquids and Slurries
Bram-Achterkamp-Selo