Nieuws > Van A tot Z in de Wet Pet Food productie
Selo wet pet food lines series

Meer dan 75 jaar!

Eigenlijk ligt de roots van al onze kennis in een unieke geschiedenis van meer dan 75 jaar in de vleesverwerkende industrie. Als vroege innovator nam Selo deel aan de ontwikkelende industrie voor de verwerking van natvoer voor huisdieren. De groei naar het bedrijf wat we vandaag de dag zijn, ging gepaard met de groei van onze klanten in de petfood verwerkende industrie. Door de eisen van de zich ontwikkelende industrie moesten we voorop blijven lopen bij het oplossen van problemen en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Dus dat deden we toen we werden gevraagd om een oplossing te bedenken voor continue productie die een enorme toename van de output in het productieproces zou opleveren, dit alles met behoud van constante kwaliteit.

Wet pet food dog - cat

Samenwerking en interactie

Met meer dan 150 moderne pet food productielijnen in alle delen van de wereld, zou je denken dat Selo een technologiebedrijf is. Natuurlijk leveren we robuuste technologie, maar om dat met succes te doen, zijn samenwerking en interfacing onze echte kerncompetenties. Dit betekent dat wij voor grootschalige producenten van diervoeding precies naar wens bouwen en leveren, terwijl wij voor anderen weer een advies op maat geven en helpen bij het vinden van de beste oplossing in hun specifieke situatie. Dit kan advies zijn in fabriekslay-out, recepten of interfaces met apparatuur van andere merken. De belangrijkste focus is om met een oplossing te komen wat naadloos op elkaar aansluit. We werken hierbij samen met verschillende leveranciers bij de klant.

Kattenvoer klein

Volledige mogelijkheden voor efficiënte productie

Een ander groeiend onderdeel van ons bedrijf is het bieden van A-tot-Z ondersteuning aan producenten die een snelle start willen hebben bij het produceren van natvoer voor huisdieren. “Dit zijn geweldige projecten waarbij we onze kennis ten volle kunnen benutten. Op dit moment werken we aan complete productielocaties op verschillende locaties wereldwijd, van advies over receptuur, product, productiecapaciteit tot verpakking en warehousing. We zorgen zelfs voor de lay-out en engineering om specificaties voor aanbestedingen en offertes te genereren. In deze projecten opereren we als een ervaren adviseur, met één duidelijk doel: Kostenefficiënt produceren op de eerste plaats”, zegt Jeroen Boensma, Sales Manager bij Selo.

Blijven innoveren!

Het enige dat in loop van de tijd bij Selo niet is veranderd, is innovatie. Hoe u uw productie kunt optimaliseren met de nieuwste technologie en veranderende prioriteiten, leidt onvermijdelijk tot innovatie. Het einddoel is een productielijn voor diervoeding waarbij elk onderdeel naadloos integreert in een constante flow op de meest efficiënte en kosteneffectieve manier. Een van onze nieuwe innovaties die binnenkort op de markt komt, is een technologie die aanzienlijke energiebesparingen biedt en tegelijkertijd de productie verhoogt. In de komende maanden zullen we deze nieuwe technologie introduceren, dus houd ons in de gaten voor onze volgende update!

 

Jeroen Boensma

Jeroen Boensma | Sales manager pet food
salespetfood@selo.eu | +31 541 582 000