Technology Center
Voordat u investeert in nieuwe apparatuur voor uw productiefaciliteit, wilt u er zeker van zijn dat deze in staat is uw producten te produceren. Of u nu uw productiecapaciteit uitbreidt, overstapt op een nieuwe technologie of een compleet nieuw product ontwikkelt: u wilt niet voor verrassingen komen te staan als de apparatuur wordt geïnstalleerd.
In ons Technology Center kunnen we een grote verscheidenheid aan producten en processen op pilotschaal testen. Hoe viskeus is de mayonaise? Blijven de aardbeien intact? Kunnen we de batchtijd verkorten? Onze applicatie engineers voeren samen met u proeven uit, evalueren de resultaten en vertalen dit naar de voor u passende oplossing. Wij kunnen testen op voeding, diervoeding en vleesproducten.
Voedingsmiddelen die wij voor u kunnen testen:
- (Light) Mayonaise (zowel batch als continue)
- Ketchup
- Spreads en sauzen
- Fruit en bakkerijproducten
Humane voedingsproducten die we kunnen testen op onze pilotstoomtunnel:
- Vis
- Vlees
- Groente
- Vegetarisch
Vleesproducten & vega producten die wij voor u kunnen testen:
- Fijne emulsies
- Grove emulsies
- Chocolade
- Vlees
- Humus
- Spreads
- Kaas
- Plant-based / Vega producten
Diervoedingsproducten die we kunnen testen op onze pilot-stoomtunnel:
- Vleesbrokken in jus
- Natural looking chunks
Batch emulsie skid
In onze batch emulsie skid kunnen verschillende processtappen worden uitgevoerd om een gevarieerd portfolio aan producten te produceren. Het is uitgerust met een stoommantel, condensor en poedertrechter. Voor het doseren van vloeistoffen, zoals olie en premixen, kunnen meerdere mixtanks worden aangesloten.
Hier kan nog een mooi stukje tekst komen over verwarmen door stoom, (Vacuüm) koeling, mengen en homogeniseren.Hier kan nog een mooi stukje tekst komen over verwarmen door stoom, (Vacuüm) koeling, mengen en homogeniseren.
Producten:
- Mayonaise
- Dressings
- Ketchup
- Bakkerij ingrediënten
Capaciteit: 60-100 kg/batch
Cook & cool unit
De kook&koel ketel is uitgerust met een coaxiaal roersysteem,stoommantel en condensor. Tijdens het mixen kan de ketel gekant worden. Op deze manier kan het mengen, verwarmen, koelen en vacuüm verdampen.
Producten:
- Sauzen
- Zetmeelfasen
- Fruit & Bakkerij producten
Capaciteit: 60-100 kg/batch
Continue emulsie lijn
Met onze continue emulsieskid kunnen op continue wijze geëmulgeerde sauzen worden geproduceerd. Ook post-mixing technologie kan gedemonstreerd worden.
Producten:
- (Light) mayonaise
- Dressings
Stoomtunnel
Pilotgrootte van de stoomtunnel. De Ocelot series is een complete productielijn voor het maken van o.a. vleesbrokken bestaande uit een emulsiehopper, spreader, stoomtunnel en een koel/snijcombinatie unit. Daarnaast kan de stoomtunnel ook voor verschillende toepassingen gebruikt worden.
Producten:
- Vleesbrokken voor natte dierenvoeding
- Vis (zoals zalm, tonijn, witvis)
- Donuts
- Insecten